Week van de Dementie – speciale inloop

Ieder jaar is het op 21 september Wereld Alzheimer Dag. Dit jaar zijn er in de week voor deze dag, inloopmomenten speciaal voor naasten van mensen met dementie. Veel aandacht gaat uit naar degene met dementie. Maar ook als naaste kun je soms advies, hulp of een luisterend oor gebruiken. Want wanneer je naaste dementie heeft, komt er veel op je af. Wat kan je naaste straks nog wel of niet? Wat als je je naaste niet alleen kunt laten? Waar vind je hulp en wat kost dit? Hoe ga je om met je naaste als het gedrag verandert? Hoe regel je financiën als je naaste wilsonbekwaam is? Zijn er anderen in dezelfde situatie en hoe doen zij dit?

Iedereen met vragen en zorgen over een naaste met dementie kan terecht op de inloopmomenten tijdens deze week. De inloopmomenten zijn op 17 september in Bennebroek, Heemstede en Zandvoort, 18 september in Haarlem-Schalkwijk en 19 september in Haarlem Zuid-West. Loop vooral binnen! Heb je vragen, maar komt het niet uit om langs te komen? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen of binnenlopen op een ander moment!

Tijdens deze week wordt er nog meer georganiseerd. Zo is er een circusvoorstelling speciaal voor mensen met een haperend brein, hun partner, hun mantelzorger(s) en hun kinderen en/of kleinkinderen. Op 18 september is er het Trefpunt Heemstede en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland heeft op diverse locaties een thematafel met boeken rondom dementie.

Het gehele jaar kun je als naaste van iemand met dementie terecht bij Tandem. Denk aan:

-Mogelijkheden voor vervangende mantelzorg, zodat je even tijd krijgt voor jezelf.
Workshops over dementie waar je aan kunt deelnemen.
Mantelzorgmakelaars die kunnen helpen met praktische regelvragen.
-Mogelijkheden om in contact te komen met mensen in dezelfde situatie.

Contact